De toekomst van (digitaal) erfgoed

 Ben jij een culturele instelling met een schat aan waardevol erfgoedmateriaal dat tot leven gebracht moet worden voor de wereld? Zoek je een manier om de collectie, soms letterlijk, over de drempel te krijgen naar een nieuw publiek? Wij helpen je om je aan te sluiten bij de digitale revolutie! 

Na onze succesvolle productie Op klompen door de dessa begrijpen we de kracht van digitalisering in het behoud en de verspreiding van cultureel erfgoed. We hebben de expertise en passie om jouw collecties te transformeren in boeiende en toegankelijke digitale ervaringen. Met behulp van geavanceerde technologieën en innovatieve benaderingen, zullen we samen de rijke geschiedenis en culturele schatten tot leven brengen, op een manier die het publiek zal betoveren. 

wat bieden we?

 

  1. Interactieve ervaringen: We bekijken samen welke delen uit jouw statische collectie - of het nu gaat om oude documenten, foto's, kunstwerken of video's -  bruikbaar zijn om te transformeren in levendige (digitale) ervaringen. Welke collectiestukken lenen zich het best om een meeslepende en boeiende ervaring te creëren.

  2. Gebruik: We coachen hoe het (gedigitaliseerde) materiaal een unieke en boeiende manier kan zijn om bezoekers onder te dompelen in de geschiedenis, cultuur en betekenis van het erfgoed. We kunnen assisteren bij interactieve tentoonstellingen, VR, Augmented Reality (AR), virtuele rondleidingen en gamification.

  3. Educatieve mogelijkheden: We kunnen educatieve programma's en tentoonstellingen creëren rondom jouw digitale erfgoedmateriaal. Zo kunnen scholen, onderzoekers en liefhebbers meer te weten komen over jouw culturele nalatenschap en de context ervan begrijpen.